Zee, Zout & Zeilen

Details
Date:

januari 20

Time:

14:30 – 15:30

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-zee-zout-zeilen-781543406367
Organizer

Stichting Filmfestival Harlingen

Website: https://www.eventbrite.nl/o/stichting-filmfestival-harlingen-74015495923
Venue

Schip Zuiderhaven "Noorderlicht"

Zuiderhaven 8, 8861 CK Harlingen

Harlingen, FR, NL, 8861 CK

2 vrienden, 1 zeilboot, 2 jaar, 3 oceanen, 7 zeeën, 25.000 zeemijl, 1 belangrijk doel: Care for the Ocean.

Florian Dirkse (die sinds kort in Harlingen woont) en Arjan van der Eijk kochten een zeilboot, lieten huis en haard achter en volgden hun droom. Tijdens de reis waren ze volledig overgeleverd aan de grillen van de natuur en moesten ze alle zeilen bijzetten om de reis te voltooien. Doordat de jongens hun avonturen zelf gedocumenteerd hebben krijgt de kijker een compleet beeld van het reilen en zeilen op zee, waarbij naast de persoonlijke kant ook een grote nadruk ligt op de schoonheid en het behoud van de natuur. 

Het duo krijgt onderweg te maken met benarde situaties zoals hevige stormen en achtervolgingen door piraten. Daarnaast zorgt schade aan het schip en het leven in een beperkte ruimte hier en daar voor een stevige aanvaring tussen de twee vrienden. De mix van avontuur, plezier en aandacht voor de natuur resulteert in een veelzijdige verslaglegging van een bijzondere reis rond de wereld. In totaal leggen de mannen meer dan 50.000 kilometer af, doen ze 26 landen aan en komen ze in contact met uiteenlopende culturen.

Hun project heeft de naam The Green Miles gekregen. The Green Miles is geïnitieerd om het brede publiek bewust te maken van het belang en de problematiek van onze oceanen. Daarnaast wil The Green Miles mensen inspireren om zelf op groene wijze met de oceanen en de wereld om te gaan. De crew zal daarom met een beperkt budget op een zo duurzaam mogelijke wijze in een kleine twee jaar de wereld rond zeilen. Tijdens de zeilreis wordt op avontuurlijke wijze via verschillende mediakanalen aandacht gevraagd voor een zo duurzaam mogelijke waterwereld. Tegelijkertijd wordt aandacht gevraagd voor het structurele gebruik van duurzame energie.