Lichtkunstroute Winterljocht Harlingen

15 januari 17:00 – 21 januari 22:00, Route Centrum Harlingen | De premiere van Winterljocht, een unieke lichtkunstroute voor het Filmfestival en de stad Harlingen.

Voorafgaand aan en tijdens Filmfestival Harlingen toveren Kroft&Smids gebouwen, gevels en kades om tot filmdoek en brengen zij zo de woorden en beelden die anders binnen de muren van de filmhuizen blijven naar buiten, zichtbaar voor iedereen. 

De makers
Kroft&Smids bestaat uit Karina Kroft, regisseuse, en Remko Smids, technisch ontwerper. Het Leeuwarder kunstenaarsduo is sinds 2020 actief en projecteert teksten en al dan niet bewegende beelden in de openbare ruimte. Waarmee ze gevels, bomen, kades en bruggen omtoveren tot plekken waar verhalen worden verteld. 

Kroft&Smids heeft inmiddels een verscheidenheid aan projecten gerealiseerd, zo werkten zij o.a. mee aan Arcadia en Bosklab, projecteerden ze citaten tijdens het Groningse Jonge Harten Festival, maken zij in Leeuwarden jaarlijks Decemberlicht waarmee ze licht brengen in de donkere dagen rondom kerst en oud en nieuw en realiseerden ze de Nobel Light Walk voor Nobel Week Lights in Stockholm. Sinds 2023 vormen zij tevens de artistiek leiding van het nieuwe lichtkunstfestival Licht op Drachten

Het werk van Kroft&Smids heeft een brede doelgroep met haar open, transparante, hartelijke projecten, waarbinnen ruimte is voor een onverwacht moment van verstilling en introspectie.

Wanneer

  • maandag t/m zondag 17:00 – 22:00 uur

Lichtkunstroute